Pagina de start
Curriculum Vitae
Galerie foto
Impresii oameni de cultura
Aparitii TV
Carti citite
Documentare vizionate
Articole in presa si opinii
Acte de caritate si mecenat
Scrisori primite - Pelerinaj Israel
Agentia Marshal Turism
Agentia Marshal Turism
 
Hotel Marshal Garden
Hotel Marshal Garden 5 stele Bucuresti
 

 
 
Pelerinaje Israel organizate de Marshal Turism
 
Scrisori primite de la distinse personalitati
 
Fotografii din pelerinajele in Israel si din alte excursii
 
 

RĂZVAN THEODORESCU
Profesor Universitar Membru al Academiei Române

Domnului
ION ANTONESCU
Preşedinte "Marshal Turism"

Iubite domnule Antonescu,

Sunt dintre cei care au călătorit de mai multe ori la Locurile Sfinte din Orient, înarmat fiind cu nu puţine cunoştinte despre antica civilizaţie a Palestinei, despre spiritualitatea cea veche a mozaismului, a creştinismului şi a Islamului deopotrivă. Cred, fără orgoliu, că mai sunt şi unul dintre acei români care s-au aplecat cu atenţie asupra trecutului şi a monumentelor Iudeii, Samariei sau Galileii, ale Ierusalimului, Bethleemului, Taborului.
Vizita pe care am facut-o în Israel în compania Domniei Voastre şi a unor alese personalităţi culturale româneşti în această ultimă iarnă a mileniului, mi-a dezvăluit un fapt neaşteptat: acela că Domnia Voastră, conducător al unei excelente societăţi de turism de reputaţie naţională şi internaţională sunteţi un profund cunoscător al spiritualităţilor tradiţionale, al textelor biblice, al celor mai venerabile locuri de cult ale lumii noastre. Un cunoscător atât de bun încât eu însumi am aflat lucruri noi despre civilizaţii pe care le credeam fără taine pentru mine. Pentru aceasta şi pentru tot ceea ce făptuiţi în sfera culturala prin deschideri de noi orizonturi geografice compatrioţilor noştri, pentru nobleţea şi generozitatea demersului Domniei Voastre în sfera publică, pentru lecţiile admirabile despre o lume de istorie şi de poveste sacră, vă sunt recunoscător şi vă îmbrăţisez.

Răzvan Theodorescu.

   

Prof. univ. dr. Ludmila Patlanjoglu - Critic de teatru
"Multumiri, multumiri, multumiri pentru nobletea invitatiei pe
care mi-ati facut-o."

Eruditie si Emotie

Pelerinajul organizat de Marshal Turism în tara Sfânta este o calatorie în Israelul adânc, coplesitoare prin bogatie. Te întâmpina un mozaic naucitor de vechi si nou, de locuri pline de Har si Adevar: Ierusalim, Tel Aviv, Haifa, Nazaret, Betleem, Ierihon, Muntele Maslinilor, Drumul Crucii, Zidul Plângerii, Muntele Carmel, Gradinile Baha'i, Cana Galileii, Valea Iordanului, Capernaum, Marea Moarta, Qumran, Pustiul Hozeva...
Simti ca aici este "centrul geografic al lumii". Printre vestigii, cladiri antice si moderne, gradini luxuriante, tinuturi aspre arse de soare, bastioane sacre esti mai aproape de Dumnezeu. Intelegi de ce a ales acest spatiu si acest popor. Intâlnirea cu cel ce a fost jertfitor si jertfa este tulburatoare. Are putere sfintitoare, te cheama la reflectie si rugaciune, la o relatie personala cu El.
In acest periplu initiatic o surpriza este ghidul: Ion Antonescu, patronul firmei Marshal Turism, aflat la o suta zecea calatorie cu un grup în Israel. Maresalul (cum îi spun cu tandrete si pretuire prietenii) este o enciclopedie vie care uimeste prin cunostinte, memoria, datelor despre acest tarâm fabulos. Discursul sau captiveaza prin eruditie, dramatism, emotie. Cucereste prin mesaj crestin si patriotic. Informatiile transmise despre semnele ziditoare ale românilor în Tara Sfânta sunt extraordinare. Maresalul are la fiecare calatorie, ca oaspeti, si personalitati ale culturii românesti. E gestul sau de reverenta fata de elitele poporului român.
La sfârsit, placerea de a calatori este deplina. Traiesti în credinta, te cuprinde duhul dragostei. Viata devine mai bogata. Ai bucuria multumirii pentru acest dar nepretuit.

   

Cristina Deleanu si Eugen Cristea

Exista in viata si intalniri benefice. Una dintre acestea este, fara indoiala, intalnirea cu dl Ion Antonescu, cel care astazi va fi eroul acestor randuri.
Unul dintre primele noastre contacte a fost la inceputul anilor 2000, cu ocazia plecarii la Centrul Cultural de la New York, in urma unei invitatii de a prezenta acolo doua spectacole: "Cine strica dragostea"(un colaj din lirica romaneasca veche) si un recital de comedie. Ambele in doua personaje: Cristina Deleanu si Eugen Cristea. Trebuia sa primim de la Ministerul Culturii fabuloasa suma de 1000 de dolari, pentru diversele cheltuieli ale drumului. S-a gasit, ca de obicei, un functionaras care a inceput sa caraie ca suma ar fi prea mare, banii respectivi reprezentand, probabil, o imensa gaura bugetara in taramul atat de fertil al economiei romanesti, atat de infloritoare. Asa cum, mai tarziu, s-au gasit bani pentru valoroase opere artistice, gen poneiul roz cu svastica, pentru noi era mai greu de aprobat o asemenea suma. Aici intervine dl Antonescu, care, cu un simplu telefon, a rezolvat problema atat de spinoasa, astfel ca ne-am trezit cu 1000 de dolari in buzunar, motivand de altfel, ca e vorba de a reprezenta ceva din cultura romaneasca de catre actori romani apreciati.
Mai apoi, am fost invitati in nenumarate si splendide trasee prin tara, toate sub patronajul discret si elegant al dl Antonescu, care s-a dovedit a iubi cu adevarat actorii. Mari grupuri de artisti de toate genurile am participat cu drag la aceste adevarate expeditii in numele frumosului. Ani de zile, la rand, dl Antonescu ne-a invitat in fascinanta lume a Israelului, pe urmele lui Iisus, si, tot ani de zile, am avut nesansa de a-l refuza. Nu de alta, dar fiind la diversi stapani teatrali, era foarte greu sa gasim macar o saptamana complet libera, pentru a putea merge in liniste pe minunatul traseu.
Dar, cum bunul Dumnezeu ii rasplateste pe cei rabdatori, in luna ianuarie dl Antonescu ne-a adresat (fireste, cu zambetul pe buze) un ultimatum. Iar in sufletul nostru s-a nascut speranta ca, in fine, anul acesta vom putea urma traseul Mantuitorului, fapt ce ti se intampla, desigur, o data in viata. Sansa pe care am avut-o s-a dovedit nemaipomenita. De ce?
In primul rand, dublarea imaginilor drumului de cantitatea imensa de informatii comunicata de dl Antonescu ne-a facut sa intelegem mai bine istoria unui popor care a suferit. Intreaga istorie, din care mai stiam cateva lucruri, ne-a fost dezvaluita cu de-amanuntul intr-o forma limpede si punctata de umor din partea "ghidului". Ce mai, dl Antonescu este o enciclopedie, nu poti sa-l prinzi cu niciun amanunt pe care sa-l nu stie.
Iar al doilea aspect al reusitei acestei calatorii a fost acela al alcatuirii unui colectiv de cetateni deosebit de omogen. Mai mult, prietenos, amabil si mai ales, punctual! Toate au decurs conform planului, conform orarului. E drept, destul de obositor, dar a meritat! Noi doi, Cristina si Eugen, semnatarii acestui scurt "eseu", suntem fericiti ca am intalnit, de mult, un prieten ca dl Antonescu, ca am avut fericitul prilej de a strabate cai nebatute ale istoriei omenirii, ca am avut parte, langa noi, de oameni sinceri, frumosi, calmi si atenti la colectivitate. Suntem fericiti ca toate acestea au insemnat un moment unic de liniste, pace sufleteasca si prietenie.

Multumim tuturor,
Cristina Deleanu si Eugen Cristea
2018

   

Toma Milea

Exceptional! Cea mai frumoasa excursie pe care am facut-o!
Dl. Antonescu este un om deosebit, cred ca poate intra cartea recordurilor la cate cunostinte are. Deasemenea grupul a fost extraordinar, oameni deosebiti.

Multumesc mult!

Iunie 2018
   

Radu Beligan
Actor

Dragă Mareşale,

În lunga mea viaăţ am avut ocazia să calc de paisprezece ori Pământul Făgăduinţei, aşa încât, atunci când am răspuns invitaţiei tale de a mă aventura şi a cincisprezecea oară pe urmele lui Isus, mărturisesc că nu mă aşteptam la ceva nou, deşi eu te cam ştiam pe tine şi stiam de ce eşti în stare.
Am recapitulat experienţele unice trăite lângă tine în excursiile pe care le-ai organizat în Moldova şi Grecia, arătându-le oamenilor arta al căror staroste ministerial erai, frumuseţile acestor locuri fascinante, încărcate de povara istorică a secolelor care s-au scurs peste ele.
N-am uitat niciodată zilele petrecute împreună, nici ceasurile de poetică desfătare cu care dulce ne-ai împovărat, nici uimitoarea ta elocinţă cu care de atâtea ori m-ai uluit.
Totuşi, să descopăr ceva nou în Israelul atât de cunoscut mie, mi se parea ceva de neconceput. Iată de ce, dragul meu prieten, te felicit că ai insistat să vin, pentru a cincisprezecea oară, şi să (re)văd Pământul Sfânt, într-o nouă şi surprinzătoare lumina.
Cu ce să încep? Cu organizarea impecabilă a excursiei, cu programul alcătuit cu precizie elveţiană, cu bogăţia obiectivelor de vizitat sau cu memoria ta fabuloasă care poate stârni invidie chiar şi unui actor ca mine?
Ştiu doar că pelerinajul pe care îl organizezi de atâţia ani cu succesul binecunoscut, reprezintă, de fapt, un profund act de cultura şi spiritualitate pentru care ortodoxia în general şi ortodoxia română în special, ar trebui să-ţi fie recunoscătoare.
Pentru mine a fost o experienţă deosebită pe care o recomand din toata inima celor care sunt îndrăgostiţi de Israel şi vor să-l descopere în toată splendoarea lui, aşa cum nici unul din ghizii locali n-ar şti să-l prezinte.
Îti doresc să nu abandonezi niciodată acest program cultural şi să faci, pe viitor, câţi mai mulţi oameni fericiţi, aşa cum m-ai făcut şi pe mine.

Radu Beligan.

Octombrie 2010.
   

Prof. dr. Andrei Firică
Membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale

Stimate Domnule Ion Antonescu,

Israelul este o ţară pe care de mult doream să o vizităm, şi eu şi soţia mea. Motivele sunt multe şi uşor de explicat: Ne-am născut şi am crescut cu numele sfinţite de paşii Mântuitorului cunoscute, despre care ne-au vorbit părinţii noştri, profesorii la scoală, bisericile pe care le-am frecventat şi nenumaratele lecturi parcurse. Este normal să doreşti să le vezi cu ochii proprii, să păşeşti pe unde a păşit El. Faptul că am făcut această minunată călătorie în Israel cu Compania pe care o conduceţi, dar în special numai când s-a desfăşurat sub îndrumarea Dvs directă, nu a fost o simplă întâmplare.
Reputaţia Dvs de mare conducător al Locurilor Sfinte şi minunat organizator de excursii, care au devenit "legendă", ne-a determinat să vă cautăm şi să vă cerem să ne primiţi în unul dintre grupurile pe care le organizaţi cu acea destinaţie. Excursia pe care tocmai am realizat-o sub conducerea Dvs ne-a confirmat deplin asteptările: organizare perfectă, selectarea colegilor de excursie, parcurgerea celor mai interesante şi frumoase locuri, odihna în hoteluri dintre cele mai confortabile, totul ne-a delectat. Ele au fost însă umbrite de surpriza de a descoperi în Dvs, o adevarată "enciclopedie vie" care ne-a fermecat cu informaţiile de o mare diversitate şi precizie, pe care ni le-aţi oferit, asupra locurilor şi oamenilor care s-au perindat acolo, dealungul multor sute de ani.
Vă mulţumim pentru toate acestea, şi vă informăm că de pe acuma, ca urmare a încântării noastre, am încropit un nou grup, de oameni de înaltă ţinută intelectuală, pe care vă rugăm să-l acceptaţi, pentru a repeta acelaşi voiaj, în una din lunile următoare.

Prof. dr. Andrei Firică.

Octombrie 2010.
   

Ambasador Gheorghe Dinică

Stimate Domnule Ion Antonescu,
Distinse Mareshal,

Proaspăt revenit din fabuloasa deplasare în ţinuturile sacre ale Orientului, doresc şi pe această cale să vă exprim profunda gratitudine pentru prilejul oferit, prin amabilitatea domniei voastre, de a cunoaşte, la faţa locului, vestigiile legate de apariţia creştinismului pe planeta noastră.
Cunoştinţele despre locurile vizitate ar fi fost cu siguranţă incomplete, dacă nu ar fi fost întregite de explicaţiile de o extraordinară valoare documentară, oferite de către dumneavoastră personal, dovedind astfel nouă tuturor participanţilor la excursie, că avem de a face cu un profund cunoscător al spiritualităţii Orientului şi nu numai.
Pentru toate acestea, primiţi, vă rog cele mai calde mulţumiri, precum şi urarea sinceră de a continua în misiunea nobilă şi generoasă de a-i ajuta pe români să descopere tainele credinţei în Dumnezeu.

Cu aleasă consideraţie,

Ambasador Gheorghe Dinică

   

Mircea Albulescu

Omul sfinteste locul!

Zicerea asta mai batrana decat mintea care a scornit-o pandeste devenirea omeneasca indiferent de limba sau semnele in care s-a chibzuit.
Da, fiecare treapta a devenirii noastre, mai mult sau mai putin constienti de ce ni se intampla, a dus in carca ei multimilenara targa asta de bucurie si necaz care ne poarta mainele zilelelor si noptilor noastre catre...mai maine.
Nu cred ca s-ar gasi un om intreg la minte care sa ma contrazica cu argumente hotaratoare in aceasta, pana la urma banala, asertiune general-acceptata.
Da, dar ce te faci daca mintea mea ostenita se da dea rostogolul si pune caii (ca sa nu zic boii) dinaintea carului si-mi fluiera superior intrebarea dulce-veninoasa care mi se agata de ureche, cercel de nesomn...“Da, dar unde gasim noi un om, nici mai om nici mai neom decat fiecare dintre noi, care sa ne poarte prin locuri omenesti descifrandu-ne dovezile calatoriei intru sfintenie ale Celui Dintai Statator al Crestinismului?”
Ei bine, bunii mei, eu si impreuna cu mine cativa colegi de scena (nu putini) l-am intalnit si...
Da! Ne-a calauzit. Ne-a descifrat taine greu de dibuit si...si mai greu de dumirit in pulberea auriu-sfiintita a tarii in care s-a nascut si a propovaduit Mantuitorul Iisus.
Numele lui este Ion Antonescu.
Iar corabia cu care ne-a purtat pe cararile descoperirii radacinilor cele mai adanci ale devenirii sufletului nostru se numeste Marshal Turism.
Locurile pe unde ne-am purtat uimirea pe cararile Sfinti Cruci se numesc dintotdeauna spre mereul nostru nesfarsit... Muntele Tabor, Nazareth, Cana, Tiberias, Tabgha, Capernaum, Qumran, Marea Moarta…
Toate semanate printre cele trei mari - Marea Mediterana, Marea Galileii, Marea Moarta.
Sa dea Domnul amintire vesnica celor care au ctitorit locurile acele, sanatate si noi proiecte celui care ne-a calauzit iar noua, impreuna cu voi care cititi asta marturie a mea, sanatate si noroc sa va puteti bucura si voi de priceperea si prietenia generoasa a lui Ion Antonescu.

Mircea Albulescu

   

Cornel Chera

SCRISOARE DESCHISĂ

destinatar: ION ANTONESCU
București, România

Cu ceva timp în urmă, m-au întrebat cîțiva prieteni aflați în diaspora de ce iubesc România?
Eu cred că am înțeles relativ corect diferența dintre "iubesc" și "imi place". Cînd spun "iubesc ROMÂNIA" înseamnă că îmi iubesc țara mea, locul în care m-am născut și am trăit eu și ai mei.
A-ți iubi țara este o trăire amplă, un simțămînt profund, greu, aparent imposibil de înscris într-o semantică strictă. În mod cert sunt și multe lucruri în țara mea care nu-mi plac; imi iubesc țara e altceva decît "o iubesc pe Adriana", de exemplu; "o iubesc pe Adriana" este o stare de bine, uneori chiar de fericire, dar atît!
Nu pot spune însă că iubesc Franța sau Italia. Nu! Pot spune că îmi plac...sau nu. Într-o măsură mai mică sau mai mare contactul cu ele îmi pot declanșa cel mult o emoție estetică, preponderent cognitivă; dar niciodată, da, niciodată nu s-au amestecat în mine atîtea trăiri sublime ca atunci cînd, revenind acasă, am revăzut copacul din curtea casei părintești, școala sau biserica de pe strada mea. Atunci îmi venea să plîng și să strig fericit: am ajuns acasă!
N-am fost niciodată în stare să plîng în fața turnului Eiffel sau a Monei Lisa. Mi-au plăcut, m-au emoționat, au acționat asupra minții mele...dar, nu asupra sufletului meu, cu care îmi iubesc România mea. A-ți iubi țara este o ONOARE!
Îmi iubesc țara pentru Eminescu care mi-a dăruit graiul românesc, o iubesc pentru că Grigorescu și Brîncuși m-au învățat să înțeleg bucuria geniului creator, o iubesc pentru că din România a plecat spre soare primul reactor, dar și pentru țăranul modest, care, nu demult, deși mai bătrîn ca necunoscutul care îi trecea prin fața curții, salută el primul. O iubesc pentru că generația de la '48 m-a învățat să iubesc dar și pentru copiii noștri olimpici sau tinerii I.T-isti care au uimit o lume întreagă!
Dar, îmi iubesc România și pentru că aici te-ai născut și trăiești și tu, Ioane, cel care a făcut ca azi să ne revedem după ce timp de 6 zile am trăit datorită ție, extazul! Cu decență și modestie ai ridicat pelerinajul în Țara Sfîntă la semnificație de simbol, îmbinînd în cel mai armonios chip rigoarea stiințifică cu talentul naratorului, dușman al improvizației facile.
Da, DA! E vorba chiar de tine Ioane, de mareșalul, cel care l-a surprins cu prestația sa chiar pe ilustrul academician Răzvan Theodorescu când, cu ocazia altui pelerinaj în Țara Sfîntă cînd ți-a apreciat în fața grupului de turiști meritele unui intelectual autentic, la care respectul pentru adevăr a devenit un mod de a fi.
Bogăția informațiilor, rigoarea, precizia uluitoare a numelor de locuri și personaje, corelațiile surprinzătoare și inedite te recomandă, deși absolvent de cibernetică, celor mai sceptici critici de formație umanistă, ca pe un intelectual rasat, cult, care poartă cu sine mii de slove tipărite. Consistența doctă a prestației tale s-a îmbinat și pe parcursul pelerinajului cu severitatea blîndă a liderului care știe carte și știe că știe!
Nu pot să trec cu vederea prezența pentru a 35-a oară în Țara Sfîntă a unui alt mare român: FLORIN PIERSIC care cu aura divină și har Dumnezeiesc a sădit în toți membrii grupului bucurie, încredere și speranță! Îți mulțumesc Florin Piersic! E pentru prima oară cînd, captivat, ai ascultat cuminte și pios fără să întrerupi măcar o dată. Lucru aproape imposibil în cazul tău.

Pe tine, pe tine însă, te iubesc Ioane "file de poveste" pentru că exiști, și suntem contemporani. Ai dăruit pelerinajului în Țara Sfîntă respect și competență!
Poate că așa ai știut tu să ne arăți iubirea pentru România și pentru neamul tău.

Să ne trăiești, Ioane!
Cornel Chera psiholog

   

Benone Sinulescu

Sa vizitezi locurile sfinte alaturi de domnul Antonescu si compania sa, Marshal Turism si sa ai parte de o organizare ireprosabila a fost un lucru nu numai onorant pentru familia Sinulescu ci si un act de mare cultura, tinand cont ca la carma acestei superbe vizite se afla chiar distinsul domn si om de mare acuratete sufleteasca, Ion Antonescu. Cu toate ca am fost de mai multe ori in Israel niciodata nu mi-a fost dat sa ma intorc acasa atat de implinit si atat de bucuros de tot ceea ce am vazut si am acumulat prin explicatiile pertinente ale distinsului om de cultura, Ion Antonescu. Familia Benone Sinulescu va multumeste cu deplina consideratie, respect si recunostinta!

Sa ne traiti!
Benone Sinulescu

   
Grigore Gonta

Stimate domnule Antonescu,

La despartirea noastra de pe aeroport, am fost profund impresionat de grupul din care am facut parte. Era despartirea unor prieteni, a unor oameni care parca se cunosteau de cand lumea, care se imbratisau si se pupau, care se bucurau de faptul ca afectiunea dumneavoastra a fost liantul acestei excursii si care aveau in ochi regretul incheierii unei saptamani splendide. Ati reusit aceasta performanta cu noi care, daca la pornire, cu putine exceptii, nu ne cunosteam unii cu altii, in final eram o familie de peste 30 de persoane. Sunteti o enciclopedie! Ne-ati fascinat prin detaliile istorice despre locurile sfinte prin care ne-am perindat in Israel si ca un parinte al grupului, chiar daca unii dintre noi avem o varsta inaintata. Asa de mult m-a marcat excursia aceasta, incat o povestesc tuturor cunoscutilor mei, recomandand-o din tot sufletul. Totodata sunt fericit ca mi-ati oferit posibilitatea de a-mi lansa romanul ”Asta-i viata”, la Tel Aviv.

Cu deosebita stima si multumiri,
Grigore Gonta, regizor

   

Popescu Badea Dorel

Distinse Domnule Antonescu,

Va rog sa primiti, din partea mea si a familiei mele, expresia celor mai sincere si cordiale felicitari pentru programul si derularea excursiei oferite in Tara Sfanta si in Iordania, in perioada 08-14.04.2011. Concentrata, alerta si concisa, in esenta sa, excursia a fost un balsam sufletesc, o baie spirituala impresionanta pentru cunoscatori, un prilej de completare a cunostintelor noastre in domeniu, din prea-plinul stiintei Dvs. acumulate ca didact si autodidact, stiinta daruita noua cu pasiune si trairi intense, intrepretate si dialogate artistic, evitandu-se expunerile seci, scolastice ! Inerentele si neinsemnatele "poticneli-provocari" sunt necesare pentru dezvoltarea si perfectionarea viitoare a acestui tip de excursie, atat prin situatiile noi aparute, datorita unor excursionisti eterogeni cat si experientei si previziunilor organizatorice ale liderului,conducatorului de proiect-excursie. Excursia, prin bogatia sa, ne-a ramas in inima si spirit, iar Dvs., prin omenie, stiinta si har...ne-ati ramas in suflet! Bravo si felicitarile noastre, pe care vi le adresam cu afabilitate, Dvs. un autentic, veritabil, ROMAN !!!

Cu stima si pretuire,
Popescu Badea Dorel
ex-director Teatrul de Opereta Ion Dacian,1991-1994,
ex-director Teatrul L.S.Bulandra,1995-1996,
ex-director Opera Nationala Bucuresti, 2001-2010

   

Aura Christi

Domnule Ministru Ion Antonescu,
Dragă Domnule Ion Antonescu,
Iubite Mareșal, dragul meu prieten,

Vă urmăresc de nu puțini ani și recunosc că de fiecare dată redescopăr în tot ce sunteți, în tot ce faceți, în oamenii din preajma Dvs, în toate lucrurile, faptele pe care Vă lăsați inconfundabila amprentă, un Om, un mare Om.
Un om iubit, care a făcut foarte mult bine celorlalți, un om iubit nu numai de artiști, o personalitate, care dăruiește neostenit căldură, lumină, iubire indiferent ce primește în schimb și își păstrează intactă forța de a rămâne el însuși. E o forță aceasta și Dvs. – un credincios puternic – știți acest adevăr. Oare din această forță să vină iubirea de durată față de Țara Sfântă, unde ați dus atâția și atâția oameni, pelerini, pe care i-ați cucerit, i-ați vrăjit prin farmecul ființei, prin cunoștințele vaste, caracteristice unui enciclopedist volubil și plin de farmec? Căci așa V-am spus zilele trecute – și, cu acordul dvs., această formulă gnomică o voi face publică – în timp ce continuam în cap dialogul cu Dvs. început la hotelul Marshal Garden și continuat, apoi revenit insistent, frumos... Mă întreb: ce-i face, oare, pe oamenii ca Dvs. – care sunt puțini, din ce în ce mai puțini în lumea de astăzi! – să nu se schimbe, să rămână aceeași în adâncuri: de bronz adică?! Ce-i face să-și țină inima trează, veghetoare, aptă mereu de a dărui căldură, iubire, lumină? Ce?! Primul reflex e să spun educația, Sorbona celor șapte ani de-acasă, anturajul etc. Da.
Înainte de toate, însă, cred că e Cerul.
Sunteți un Om ales și iubit de Dumnezeu. Și acesta e lucrul cel mai important, de fapt. Purtați numele prorocului tuturor prorocilor – Ioan Botezătorul – care l-a identificat pe Iisus și l-a botezat. Țineți minte ce i-a spus Ioan lui Iisus? „Nu sunt vrednic, ca plecându-mă, să-I dezleg cureaua încălţămintei”! O lecție de smerenie și iubire. O lecție de înfrângere a mândriei și de identificare a celui Superior, a Mielului. Dar, oare, numai atât?

Binecuvântat să fiți Dvs.!
Binecuvântat să fie tot ce faceți, tot ce atingeți, toți oamenii în care sădiți lumină, credință, iubire! Să rămâneți la fel de frumos, elegant, drept între îngeri și demoni. Să răspândiți aceeași lumină pretutindeni, același farmec cuceritor, erudit, același farmec extrem de cald, viu, redescoperit în Dvs. de subsemnata ori de cât ori suntem aduși față în față! Și ce este Viul dacă nu condiția obligatorie pentru a purta un dialog cu Dumnezeu?

Aura Christi
7 ianuarie 2017

   

Cristian Brancu si Oana Turcu

Ion Antonescu este omul care a intruchipat cel mai frumos vis al vietii noastre. Si Marshal Turism a pus in pagina acest vis, cu un profesionalism nascut din perfectionismul nemaintalnit al acestui om, facut pentru turism si crescut pentru a aduce fericire oamenilor frumosi. Casatoria noastra s-a petrecut in Israel, acolo unde Ion Antonescu este cu siguranta cele mai avizat ghid si specialist care exista, poate, in Europa. Cand alegi sa te casatoresti departe de casa, totul trebuie sa fie perfect. Si a fost perfect, cu servicii ideale, potrivite pentru un moment unic al vietii. Pentru ca totul a iesit atat de frumos, tot cu Ion Antonescu am ales sa mergem sa ne botezam pruncul in aceleasi locuri. De atunci, frumoase aniversari ale vietii noastre au fost insotite de sfaturile si serviciile unei agentii care propune un alt stil de a calatori. Unul atent la toate detaliile. Minunat.

Cristian Brancu si Oana Turcu, realizatori TV
   
Dana Savuica
Mi s-a garantat o experienta unica si asta am simtit din prima zi. Marshal Turism iti da toate sfaturile utile de la ce sa iei in bagaje pana la locatiile unde poti face shopping cu suveniruri la preturi corecte, de unde sa cumperi fructe, cum sa negociezi cu comerciantii, istoricul fiecarui obiectiv turistic iar ghidul este chiar dl. Ion Antonescu, care este o Enciclopedie vie.


okmagazine.ro/lifestyle/dana-savuica-in-israel-fotovideo/index.html
www.agentiadepresamondena.com/dana-savuica-vacanta-in-tara-sfanta-inainte-de-paste/
femeide10.ro/viata-este-o-calatorie

Dana Savuica, fotomodel si realizator TV

   
Maria Andrei

Ierusalimul are foarte multe obiective importante de vazut, dar cred ca le-am vizitat pe cele semnificative…
Dupa aceasta experienta insa, pot spune cu mana pe inima ca este recomandat ca astfel de itinerare sa le faci cu o agentie specializata. Vei scapa de trauma statului la coada – agentiile au parte de un tratament special –, dar vei capata si o gramada de sfaturi utile chiar la fata locului si pe care le poti afla doar de la cei care se confrunta in mod repetat cu aceasta destinatie. In plus, este reconfortant ca un ghid cu experienta ca Dl. Antonescu – directorul Marshal Turism, sa faca un rezumat la cantitatea uriasa de informatii cu care te confrunti la fiecare obiectiv pe care il vizitezi… si sunt multe pe lista!

www.maria-andrei.ro/2016/04/25/israel/

Maria Andrei, blogger
   
Ovidiu Zarã

De mic copil l-am rugat mereu pe Dumnezeu sã îmi ajute mãcar ca mãcar o datã în viatã sã îmi cãlãuzeascã pasii în Tara Sfântã. Anul acesta, dupã 46 de ani de viatã, ruga mi-a fost ascultatã si, gratie invitatiei domnului Ion Antonescu am putut vizita locurile sfinte din Ierusalim, Bethleem, Nazareth, Cana, Tiberias, Tabgha, Capernaum, Qumran, Muntele Tabor sau Hozeva.

Nu pot exprima în cuvinte sentimentele unice pe care le-am trãit vreme de sase zile... Acolo, pe Pamantul Sfânt al Israelului, am redescoperit calea pe care trebuie sã o urmez în viatã. Am simtit cu tãrie cã rugãciunile mele au fost ascultate... Acolo i-am simtit pe Dumnezeu si pe Fiul Sãu, Iisus Hristos, în sufletul meu.... Cuvintele sunt mult prea sãrace pentru a dezvãlui emotiile trãite la Mormântul Sfânt ...

De la domnul Ion Antonescu, un OM de o mare curãtenie sufleteascã si de o culturã senzationalã, am învãtat în acest pelerinaj fabulos: pentru a primi în viatã trebuie sã dãruiesti din suflet semenilor tãi, fãrã a astepta vreo recompensã.

Vã sunt profund recunoscãtor tot restul vietii mele, domnule Ion Antonescu, pentru cã am avut onoarea de a fi invitatul Domniei Voastre într-o cãlãtorie irepetabilã care mi-a întãrit credinta în Dumnezeu si mi-a purificat sufletul.

Dumnezeu sã vã dea sãnatate, viatã lungã si zile senine alãturi de cei dragi sufletului Dumneavoastrã, pentru a putea face si alti oameni fericiti.

Cu recunostintã si deosebit respect,

ec. Ovidiu Zarã (jurnalist)
14 septembrie 2015

   
Mircea N. Stoian

Stimate domnule Ion Antonescu,

Exista în viata mea câtiva oameni carora le datorez mult si multe.
De câteva zile si dumneavoastra va aflati pe acesta lista extrem de scurta, a celor care beneficiaza de multumirile adânci ale inimii mele, ale mintii mele. Pelerinajul de la Ierusalim din luna septembrie 2015 a fost un balsam pentru sufletul meu. Profetic si oportun. Nu credeam sa pot apuca în viata asta sa pot sa vad câte am vazut în patru zile în conditii perfecte de organizare. Sincer, va admir si va invidiez. Va admir pentru cultura dumneavoastra vasta si profunda, pentru sutele de informatii pe care le oferiti cu generozitate celor care vremelnic sau nu, va stau în preajma. Va invidiez pentru faptul ca aveti puterea sa dati mai departe din ceea ce stiti celor avizi de cultura si pentru faptul ca aveti posibilitatea sa respirati aerul sfânt al Ierusalimului de câteva ori pe an.
Va multumesc înca data penru abnegatie, pentru rabdare, pentru organizarea impecabila a pelerinajului, pentru ceea ce ne-ati spus, pentru ce ne-ati aratat, pentru modul impecabil în care ati condus grupul, dar mai ales pentru imensa bucurie de a revedea locuri de care sunt legat tainic si profund. Adica pentru tot. Dumnezeu sa va ajute, sa va binecuvinteze si sa va apere, pentru ca de oameni ca dumneavoastra avem întotdeuna nevoie.

Mircea N. Stoian, om, actor, ziarist
16 septembrie 2015

   
Mihaela Tatu

Multumesc Marshal!!! Multumesc Maresale!!!!

Au trecut deja 4 luni........
Fiecare loc din aceasta lume are unicitatea si energia lui. Acesta este motivul pentru care imi place sa calatoresc. Pentru ca sufletul meu sa descopere singur aceste minuni ale creatiei divine. Si totusi, unele te patrund in toata fiinta si acolo raman.
In 4 septembrie am plecat in Israel. Iata... au trecut deja 4 luni. Dar eu, parca inca nu m-a intors de acolo. Si doar am mai fost in Tara Sfanta!
Ce anume a facut ca aceasta calatorie sa fie altfel?!!!! Se zice ca detaliile fac diferenta. Judecati si voi!!!
- Poate luna septembrie aleasa cu grija de catre organizatori, avand temperaturi numai potrivite pentru calatorie?
- Sau poate grupul format atent de catre organizatori, cu aceleasi preocupari.
- Ori poate conditiile de cazare si masa, selectate cu pricepere de catre organizatori.
- Stiiiu...Traseul gandit de catre organizatori, fluent si fara momente de asteptare.
- Nooo... Lipsa nici unei griji legate de transferul de bagaje, sau intrari la obiectivele istorice, pentru ca s-au ocupat organizatorii...
- Eu cred ca abundenta de informatii, experienta, povestile, legendele si adevarurile istorice, daruite cu generozitate de catre organizatori.
Si reluand ideile pe care tocmai le-am asternut aici, nu pot sa nu constat un numitor comun: ORGANIZATORII
Dar cine sunt acesti organizatori????
Agentia de Turism Marshal. Si ca sa fiu si mai clara, ghidul nostru in aceasta saptamana de cunoastere si introspectie, de relaxare si descoperire, a fost chiar managerul agentiei, d-nul Ion Antonescu. Maresalul cum ii place sa i se spuna. Si pe buna dreptate. Ne-a organizat intr-un fel pe care nu l-am mai intalnit la alte agentii si in alte excursii. Si am facut cateva la viata mea. Profesionalism, dedicare, organizare, punctualitate, siguranta, informatii, umor, decenta, seriozitate, promisiuni onorate. Toate intr-un singur om.
Iata cateva DETALII care fac diferenta. Si pentru care va recomand cu toata asumarea si onestitatea Agentia de Turism Marshal. Si daca veti avea norocul sa il aveti la carma si pe Maresal, atunci excursia nu poate fi decat o reusita.
Tot ceea ce imi doresc este o urmatoare aventura, o noua destinatie, intr-un loc pe care stiu ca Maresalul il va alege cu grija si responsabilitatea rolului pe care si l-a asumat cu seriozitate. Ma las pe mana lui pentru ca stie ce face.

Multumesc Marshal!!! Multumesc Maresale!!!!
Stima, respect, consideratie si pretuire!!!
Mihaela Tatu, realizator TV
5 ianuarie 2016

   
Dana Deac

Multumesc, Ion Antonescu, pentru sansa de a-l cauta pe Dumnezeu si pentru bucuria de a-l gasi in mine

Aprilie in Tara Sfanta
Sase zile in Israel cu Agentia Marshal fac cat un voiaj in jurul lumii. Ion Antonescu este un neobosit povestitor, un fin cunoscator al locurilor si oamenilor din Tara Sfanta. In fiecare zi, traseele ne erau pregatite din timp prin descrieri amanuntite ale faptelor istorice si biblice pe care Ion Antonescu le relata cu calm si, uneori cu umor, in timp ce autocarul rula pe sosele impecabile. Inca din prima zi, s-a aruncat provocarea catre toti turistii. Cine raspunde corect la zece intrebari din ceea ce s-a vazut, vizitat si povestit, castiga 1000 de dolari sau intreaga admiratie a grupului… In toate cele sase zile, Ion Antonescu a impresionat intreaga audienta prin multimea si diversitatea informatiilor pe care le-a transmis cu pasiune si dedicatie.
Nu voi descrie pas cu pas calatoria pentru ca va invit sa o faceti personal. Dar voi atrage atentia asupra catorva locuri si va voi da cateva sfaturi. Mai intai, va invit sa aveti in bagaje tinute decente, rochii sau fuste cat mai lungi, saluri generoase, incaltaminte usoara si cat mai putine farduri. E un voiaj care impune o anumita tinuta care exprima respect fata de locurile sfinte prin care treceti. Nu trebuie interpretata aceasta sugestie ca pe o invitatie la neglijenta. Locurile prin care se trece in Israel impun o rigoare a bunului simt...... ...Ion Antonescu ne-a spus ca la Tel Aviv se mananca cel mai bun peste si cele mai bune fructe de mare. Si noi nu l-am crezut, l-am verificat… Daca veti merge cu Marshal in pelerinaj, ascultati-l pe Ion Antonescu. Emotiile sunt ale dumneavoastra, informatiile vin de la el.

Sase zile in Israel fac tot atat cat toate zilele necesare inconjurului lumii. Calatoria in Tara Sfanta este o experienta esentiala pe care orice muritor este dator sa o traiasca.

La iesirea noastra din Bethleem am vazut un curcubeu care s-a imprimat pentru totdeauna in sufletul nostru.

Articolul integral il puteti citi aici:
femeide10.ro/voiajul-pe-care-trebuie-sa-il-faci-o-data-in-viata-insemnarile-de-calatorie-ale-realizatorului-tv-dana-deac/

Dana Deac
, realizator TV
   
 
Fotografii din pelerinajele in Israel